22-05-06

CAMEMBERT-ZALMKROKETTEN

Voor 16 stuks
· 3 grote aardappelen (1kg), geschild en fijngesneden
· 1 fijngesnipperde kleine ui
· 400 g uitgelekte zalm uit blik, in kleine stukjes
· 1 el versgehakte peterselie
· 2 tl fijngeraspte citroenschil
· 60 ml citroensap
· 1 el azijn
· 1 losgeklopt ei
· versgemalen peper
· 60 g Camembert, in blokjes
· 35 g bloem
· gemalen peper, extra
· 2 losgeklopte eieren, extra
· 1 - 1 1/2 kop verkruimeld vers witbrood
· olie om te frituren

Bereiding
1. Kook de aardappelen gaar, giet ze af en pureer ze. Doe de puree in een grote kom. Voeg de ui, zalm, peterselie, citroenschil en -sap, azijn, ei en peper toe. Goed roeren.
2.Verdeel het mengsel in 16 gelijke porties. Maak van elke portie een kroket van ca. 7 cm lang met in het midden een blokje Camembert.
3.Meng bloem en peper op een stuk bakpapier. Rol de kroketten door de bloem, schud de overtollige bloem eraf. Dompel ze in de losgeklopte eieren en daarna in de broodkruimels zodat ze gelijkmatig bedekt worden. Schud de loshangende kruimels eraf. Laat we 3 uur afgedekt in de koelkast staan.
4.Verhit de olie in een diepe, zware pan. Leg een paar kroketten tegelijk in de niet te hete olie. Frituur we 5 min op een matig vuur tot ze goudbruin zijn. Haal ze met een tang uit de pan, laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm. Doe hetzelfde met de overige kroketten. Serveren als voorgerecht, bijgerecht of als hoofdgerecht met een groente of salade.
Let op: de kroketten kunnen tot het eind van stap 3 voorbereid worden en 2 dagen in de koelkast worden bewaard.

10:58 Gepost door Karen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Lekker t'water komt al in mijn mond..Fijne week toegewenst hoor!

Gepost door: De Astroloog | 22-05-06

Jaja... Ook IK krijg er zwaar honger van...
lieve groetjes
Lucky

Gepost door: Lucky | 22-05-06

MMMMMMMmmmmmmmm LEKKER Hallo!
Ik woon in de Filippijnene en ik kook graag!
Ik heb je recept uitgeprobeerd voor de kerstdagen en het was verukkelijk lekker hoor!
Schitterend!
Dank je wel en.....
HAPPY NEW YEAR 2008

Gepost door: ROGER | 31-12-07

MMMMMMMmmmmmmmm LEKKER Hallo!
Ik woon in de Filippijnene en ik kook graag!
Ik heb je recept uitgeprobeerd voor de kerstdagen en het was verukkelijk lekker hoor!
Schitterend!
Dank je wel en.....
HAPPY NEW YEAR 2008

Gepost door: ROGER | 31-12-07

sssssssss ssssssssssssssss

Gepost door: sssssssssssss | 21-01-09

De commentaren zijn gesloten.